+90 212 234 9234

TR| EN |

Periodontal Hastalık Nedir?

Periodontal Hastalık Nedir?

Periodontal Hastalık

Hayatlarının bir devresinde, her 4 yetişkinden 3 tanesi, Piyore veya Dişeti hastalığı olarak ta bilinen Periodontitis‘ ten etkilenir. Özellikle kadınlar, yaşamlarının belirli evrelerinde periodontal hastalık riski taşırlar. Hormonal değişiklikler, dişetlerine kan akışını etkiliyebilir ve bakteri plağındaki irritan maddelere dişetinin tepkisi artabilir. Eğer periodontal hastalık riskiniz yüksek ise, böyle zamanlarda durumun kötüleştiğini farkedersiniz. Şimdi bu evreleri tartışmadan önce periodontitisin sebeplerini irdeleyelim.

Dişeti (Periodontal) Hastalıklarının Sebebi

Periodontal Hastalık, dişe tutunan yapışkan bir bakteri plağının o dişin çevresindeki kemik ve dişetinde sebep olduğu infeksiyondur. Bu bakteri plağı, dişetlerinizi tahriş eden toksinler ( zehirler ) üretir.

Periodontal hastalığın Gingivitis denilen ilk evrelerinde, diş etleri şişer, rengi pembeden kırmızıya döner ve kolaylıkla kanar. Bu zehirlere ( toksinlere) vücudun tepkisi dişetlerinin dişten ayrılması şeklinde olur ve buralarda dişeti cebi denen derin boşluklar oluşur. Periodontal rahatsızlığın Periodontitis adını aldığı son devrelerinde, dişi destekleyen kemik ve yumuşak dokular tahrip olur ve diş sallanmaya başlar, bu durumda ya kendiliğinden düşer veya bir Dişhekimi tarafından çekilmesi gerekir.

 

09 Şubat 2015
6.127 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

tr_TRTurkish